úterý 25. dubna 2017

RC: Deník fejsbukové matky pokračuje

Název: Deník fejsbukové matky pokračuje
Autorka: Lucie Nachtigallová
Nakladatelství: Omega
Rok vydání: 2017
Počet stran: 193 s.
Vazba: pevná s přebalem

Obálka druhého dílu Deníku fejsbukové matky je skvělá v tom, že si ji vlastně vybrali fanoušci Lucčiny facebookové stránky hned z několika návrhů. Za sebe musím říct, že si už nepamatuji, pro který jsem byla, nicméně si myslím, že ať už by vybrala jakoukoliv obálku, ani u jedné by nešlápla vedle.

pondělí 17. dubna 2017

RC: Dvůr trnů a růží

Originální název: A Court of Thorns and Roses
Český název: Dvůr trnů a růží
Autorka: Sarah J.Maas
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2016
Počet stran: 440 s.
Vazba: brožovaná

Jak je u obálek knih Sarah J. Maas zvykem, i zde máme hlavní hrdinku knihy a tou je Feyre. Vidíme pouze polovinu postavy, stejně jako u druhého dílu a třetí díl z tohoto rytmu vypadává. Ta polovina postavy tuto knihu, a potažmo i sérii, dobře charakterizuje. 

Feyre má na ruce tetování, které souvisí se závěrem této knihy (a vlastně i s druhým dílem), což mi malinko nedává smysl, jelikož v tomhle díle nemá tu hlavní roli a objevuje se až ke konci knihy. Tím pádem je pro mě i poměrně těžké napsat tuhle recenzi, jelikož vám nechci nic vyspoilerovat… jak známe Sarah J. Maas, nejdůležitější věci nám vždycky poví na závěr.

pátek 7. dubna 2017

RC: Krvavé ostří



Originální název: Assassin’s blade
Český název: Krvavé ostří
Autorka: Sarah J.Maas
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2017
Počet stran: 404 s.
Vazba: brožovaná

Na obálce máme Celaenu Sardothien. Nečekaně se na ní nachází hlavní hrdinka celé série, potažmo i celé této povídkové knihy ke Skleněnému trůnu. Má na sobě plášť a na hlavě jí spočívá kápě, což je kvůli tomu, že Arobynn – mistr Tvrze vrahů – nechce, aby někdo zjistil, že obávaný Adarlanský zabiják je žena. Nebo aby někdo znal její tvář.