středa 27. dubna 2016

RC: Hostina ledu a ohně - oficiální kuchařka

Originální název: A Feast od Ice and Fire - The Official Game of Thrones Companion Cookbook 
Autoři: Chelsea Monroe-Cassel a Sariann Lehrer
Předmluva: George R. R. Martin
Nakladatelství: Omega
Rok vydání: 2016
Počet stran: 240 s.
Vazba: pevná s přebalem


Obálka je úchvatná. Máme zde na stole všemožné dobroty, které jsou skvěle naaranžované, báječně vypadají a já si jsem jistá, že tak i chutnají. Při pohledu na ni dostávám hlad, přestože jsem před pěti minutami snědla oběd.

pátek 22. dubna 2016

RC: Izolovaný

Nervy drásající thriller, 
u něhož si nikdy nebudete jistí, že už je konec...

Originální název: Abgeschnitten
Český název: Izolovaný
Nakladatelství: Omega
Rok vydání: 2015
Počet stran: 272 s.
Vazba: pevná s přebalem


Dlouho jsem přemýšlela, co na obálce vlastně je – nůž nebo skalpel? Po chvilkovém brouzdání na internetu jsem uzřela, že mi to patrně nejvíc připomíná skalpel. Ještě jsem uvažovala o žiletce, která byla podle doslovu na obálce originálu. 

Celkově po zběžném pohledu musím posoudit, že působí jednoduše, ale zároveň přesně tak tajemně, jako obsah. Nedokážu si k této knize představit jinou českou obálku. Navíc i font písma se k ní skvěle hodí. A krvavý otisk ruky je parádní.

středa 20. dubna 2016

RC: Temné lži

Originální název: The Line Between Here And Gone
Český název: Temné lži
Autorka: Andrea Kane
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2014
Počet stran: 288 s.
Vazba: pevná s přebalem


Karty byly rozehrány. Asi takhle jednoduše bych ohodnotila obálku, protože v tomhle ohledu se ke knize dokonale hodí a celkově vypadá zajímavě. Navíc skvěle ladí k autorčiným dalším knihám. Jen teda k tomu názvu nevím, jak překladatel přišel vzhledem k tomu, že anglický byl opět jiný, ale to je zase otázka názoru.

RC: Talon - Společenstvo draků

Nejsou to jen legendy, 
žijí mezi námi...

Originální název: Talon
Autorka: Julie Kagawa
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2015
Počet stran: 338 s.
Vazba: pevná


Obálka je velmi jednoduchá, možná až moc, přesto se mi líbí. Nějak si nedokážu představit, jak jinak by měla vypadat. Navíc co jsem se dívala, podobně vypadá i obálka originálu. Ačkoli teda zrovna nechápu právě delší český název, jelikož anglický spočíval v pouhém jednom slově.

úterý 19. dubna 2016

RC: Vila na Sadové

Každý starý dům má svá tajemství...

Český název: Vila na Sadové
Autor: Richard Sklář
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2015
Počet stran: 472 s.
Vazba: pevná s přebalem


Obálka působí velice pěkně (ovšem obálka Anděla smrti se mi líbí malinko víc). Na jedné straně tu máme Vilu na Sadové, na té druhé vojáky z protektorátu. Myslím si, že se ke knize hodí, ale její celková velikost je tak šílená, že držet ji celý den v ruce, by znamenalo nejvyšší míru čtenářského posilování.

pondělí 18. dubna 2016

RC: Láska v Paříži

Jedna večeře v Paříži a může se změnit všechno...
nebo to nebude tím?

Originální název: Eines Abends in Paris
Český název: Láska v Paříži
Autor: Nicolas Barreau
Nakladatelství: Moba
Rok vydání: 2016
Počet stran: 288 s.
Vazba: pevná


Musím říct, že obálka do puntíku splňuje to, o čem kniha je. Navíc má stejně jako její sestry odehrávající se ve Francii onu nádhernou obálku v hedvábném provedení příjemném na dotek. Mimoto tam má Eiffelovku, čímž se v mé knihovničce řadí k dalším knihám s takovou obálkou, jen zřídkakdy odlišným tématem.

sobota 16. dubna 2016

BŘEZEN 2016 - Knihy, co jsem přečetla

Začíná z toho být tradice, že vždycky o víkendu přidám jedno video, nemyslíte? Tentokrát je to tedy knižní shrnutí za měsíc březen, který mi osobně přišel čtenásky slalbý, přestože knížek jsem přečetla vcelku dost. Spíše mi jde o to, jak na mne dané knížky zapůsobily. 

No, a abych vás již nezdržovala, pozvu vás k rozkliknutí celého článku, abyste si video mohli pustit. (Nicméně musím říct, že dneska jsem s ním zase o kousek spokojenější - opět rozhodně lepší než první verze.)

čtvrtek 14. dubna 2016

RC: Polštář v podobě dřevěného polena

Musím říct, že když jsem si polštář v podobě dřevěného polena objednala, už předem jsem věděla, že si ho vezmu na kolej, abych měla na čem ležet, až si budu číst. Čekala jsem a čekala, až mi konečně dojde. Dokážete si představit, jak strašně jsem byla netrpělivá? Ale holt jsem si o něj k recenzi napsala před Vánoci, takže s nějakým zpožděním se asi musí v tomto období počítat.


středa 13. dubna 2016

RC: Pozoruhodná dobrodružství slečny Alethey Darcyové

"Světem panuje skálopevné přesvědčení, 
že svobodný muž, který má slušné jmění, se neobejde bez ženušky."

Originální název: The Exploits & Adventures of Miss Alethea Darcy
Autorka: Elizabeth Astonová
Nakladatelství: Leda
Rok vydání: 2016
Počet stran: 384 s.
Vazba: pevná s přebalem

Přemýšlím, jestli vůbec dokážu pořádně zkritizovat obálku. Na druhou stranu, kdyby se mi nelíbila, tak to řeknu. Aby někde nedošlo k mýlce, tohle rozhodně není ten případ. Zde je obálka krásně jarní. Funguje tu navíc skvělá posloupnost – autorka, název knihy a tři osoby na konec. Veprostřed by měla být Alethea Darcyová, jeden z mužů by měl být Titus Manningtree, tím druhým pravděpodobně Aletheyin manžel Napier. Nebo také muž, za něhož od Napiera v přestrojení utíká.

pátek 8. dubna 2016

Nové knihy #07 (+ video) - O tom, jak se Tereza pokusila zabít krabici

Úplně o zabití se mluvit nedá, ale když jsem fotila úvodní fotku videa, okamžitě mě nějaký takový popisek napadl. Berte to spíše jako obrazné pojmenování, děkuji. Ale ať už tu přestanu kecat, mám tu hned dva balíčky, které jsem si objednala z buxu. 

Myslím, že na delší dobu poslední, jelikož bych na ten Svět knihy opravdu ráda šla. Příští týden to zkusím domluvit i s tetou, tak snad to nějak vyjde a ona mě u sebe nechá přespat někde na gauči. :-) (Na konci článku je pak samozřejmě video.)

středa 6. dubna 2016

RC: Skoro se to podobalo lásce

Skoro se to podobalo lásce a Surovost. 
Dvě novely, v zásadě každá o něčem jiném, přesto jinak tak podobné.
Zkrátka příběhy z doby, kdy měla ještě každá žena v podpaží chlupy.

Autor: Jan Míka
Nakladatelství: Moba
Rok vydání: 2016
Počet stran: 288 s.
Vazba knihy: pevná


Co se obálky týče, je tu hromada fotek z období minulého století a celkově je kniha v malém formátu, takže ji snadno držíte v ruce - a navíc je vhodná pro čtení venku. Tedy pokud neprší. V každém případě působí zajímavě, ale nic moc vám neřekne o tom, o čem kniha bude.

neděle 3. dubna 2016

Rozbalování balíčku (unboxing) + úlovky z knihovny 2

Ráda bych vás dneska přivítala u nejnovějšího videa - tentokrát to je rozbalování balíčku s výhrou knížky od Knižního klubu a pak úlovky z knihovny, které jsem si přinesla v pátek, ve stejné době jsem pak natočila tohle video. Budu doufat, že se bude alespoň malinko líbit. :-)


pátek 1. dubna 2016

Roční literární soutěž, 3. ročník - duben

Věřili byste, že jsem na vyhlášení nejnovějšího tématu málem zapomněla? :-D V průběhu dne jsem nad nějakým dubnovým tématem přemýšlela, ale kromě toho, že jsem se nechala nachytat aprílovým žertíkem, jsem nic nevymyslela. Navíc aprílové téma už jednou v soutěži bylo, takže... co takhle téma Jak zabít Terezu Mikulovou, protože stále nevyhodnotila povídky za únor? :-D