úterý 28. června 2016

RC: Lahodně s Ellou každý den

 Snadné recepty a skvělá jídla
pro zdravý životní styl.

Originální název: Deliciously Ella Every Day
Autorka: Ella Woodward
Nakladatelství: Omega
Rok vydání: 2016
Počet stran: 256 s.
Vazba: pevná


Jako již tradičně začnu zhodnocením obálky – na kuchařce Lahodně s Ellou každý den je sama usměvavá autorka, zároveň má na stolku veganské jídlo, patrně na důkaz toho, že si vždycky vaří na další dny dopředu. Celková vzdušnost knihy a prosvětlenost na čtenáře působí skvělým dojmem a už jen to vám může napovědět, že autorka v knize rozhodně nenabídne žádné jídlo, které by bylo příliš těžké a vy si na něho negativně vzpomínali ještě o týden později, například knedlo vepřo zelo.

sobota 18. června 2016

Knižní přírůstky za duben a květen + Svět knihy

Pár vizitek nachystaných den předem
Uvědomila jsem si, že jsem tu nepřidala video s knižními přírůstky, takže svou chybu napravuji a navíc přispívám i pár fotkami ze Světa knihy a z Prahy obecně. Což je asi opravdu poslední článek o Světě knihy 2016, který si letos můžete přečíst... i když, on to bude spíš jakýsi fotoreport než klasický článek. :-)




úterý 7. června 2016

RC: Všude kolem černý les

Někdo chystá svatbu, někdo vraždu...

Originální název: In a Dark, Dark Wood
Český název: Všude kolem černý les
Autorka: Ruth Ware
Nakladatelství: Leda
Rok vydání: 2016
Počet stran: 352 s.
Vazba: pevná


Obálka na mne působí opravdu tajemně a slibuje napětí. Možná snad i nervy drásající příběh, u něhož až do konce nebudete vědět, kdo je vrahem. Písmo přecházející od růžového do téměř ostře červeného nadpisu a zároveň pak kabátku hlavní hrdinky s černým pozadím v podobě tmavého lesa výborně kontrastuje.

pátek 3. června 2016

Roční literární soutěž, 3. ročník - červen

Já vím, je třetího června a vy už od začátku měsíce asi marně čekáte na nejnovější téma, že ano? No, přiznám se, že jsem na jeho vyhlášení úplně, ale totálně, zapomněla, za což se neskutečně stydím, ale to se asi stává. Bohužel. Nicméně, včera jsem si vzpomněla a chtěla jsem ho zveřejnit, ale byla jsem jakási líná... snad mi to odpustíte, když vám za mé pochybení prodloužím deadline. :-)

středa 1. června 2016

RC: Kráva nebeská

Neuvěřitelná pouť jedné krávy,
rachitického krocana s německých přízvukem
a židovského vepře, která změní svět!

Originální název: Holy cow
Český název: Kráva nebeská
Autor: David Duchovny
Nakladatelství: Knižní klub
Rok vydání: 2016
Počet stran: 184 s.
Vazba: pevná s přebalem


Obálka se mi zdá jednoduchá, přesto až do puntíku splňuje vše o čem kniha je – o jedné krávě nebeské, která mermomocí chtěla změnit svět a tak se jednoho dne rozhodla, že odcestuje do Indie, kde jsou krávy posvátné a tím pádem jí nehrozí jatka. Jenže, kde žije, se nic neutají a s ní na cestu se tedy vydává jeden německý krocan a židovský vepř.