pondělí 30. května 2016

RC: Doctor Who - Roj hrůzy

"Teda, pochybuju, že kdy uvidíme 
většího brouka!"

Originální název: Doctor Who - The Crawling Terror
Český název: Doctor Who - Roj hrůzy
Autor: Mike Tucker
Nakladatelství: Jota
Rok vydání: 2016
Počet stran: 231 s.
Vazba: pevná

Obálka na mne asi ze všech čtyř dílů Doctora Who působí graficky nejzdařileji a právě tak děsivě, jak by měl čtenář očekávat i od samotné knihy. Doctor s Clarou vypadají opravdu realisticky a TARDIS ve středu menhirů pod nimi taktéž. Mimo jiné musím říct, že kdybych viděla velikostně nějakého takového pavouka, jaký na ní je, na vlastní oči, okamžitě bych brala nohy na ramena.

úterý 24. května 2016

Roční literární soutěž, 3. ročník - hodnocení za únor

Ne, věřte mi, že nemáte halucinace, opravdu zveřejňuji hodnocení za měsíc únor! Sice na konci května, ale lepší pozdě, než-li později, no ne? Tak už si pojďte rozkliknout článek a přečíst si, kdo vyhrál v tomto měsíci - první dvě soutěžící s největším počtem bodů mi pak na mail zašlou adresu, abych jim mohla poslat záložky, tedy pokud mi v minulosti adresu již nezasílali.

středa 11. května 2016

RC: Nesmírný

 Oddělení Q je opět v pohotovosti.

Originální název: Den Grænseløse
Český název: Nesmírný
Nakladatelství: Host
Rok vydání: 2015
Počet stran: 580 s.
Vazba: pevná s přebalem


Obálka na mě působí vcelku zajímavým dojmem, ale abych pravdu řekla, nedokázala jsem si pod ní nic představit. Snad jen to, že zlatý hrot pohybující se ze strany na stranu symbolizuje, že bude kniha rychle ubíhat, což se vlastně nakonec i stalo, tedy v rámci možností. Mimoto to ale může značit kyvadélko v souvislosti s hledáním jakéhosi člověka vysoce zasvěceného ke slunci, stručně řečeno Atua, zakladatele Akademie přírodní absorpce

úterý 10. května 2016

Můj program na Svět knihy 2016

Druhé video v rozmezí příbližně dvanácti hodin, pokud se nemýlím. Tohle se po sestříhání ukládalo snáz (i když jsem po pravdě moc nestříhala). Jedná se pak o Můj program na letošní Svět knihy v Praze, kam se už neskutečně těším! :-)


DUBEN 2016 - Knihy, co jsem přečetla

Ahoj. Jak je mým (dobrým) zvykem, i dubnové knižní shrnutí jsem natočila na video, nicméně předem varuji, že je naprosto, ale naprosto, příšerné a já ho patrně úmyslně sabotovala, jelikož jsem se těšila na to další. Já vím, tohle je děsné navnazení k tomu, abyste si video pustili, ale raději uveřejním varování, než abyste mě pak proklínali... 

čtvrtek 5. května 2016

POVÍDKA: Zamilovaná hypnotizérka

Zdroj obrázku
Po delší době jsem napsala povídku, která mi samotné připadá jakž takž smysluplná - předtím to byl původně horror, z něhož se nakonec vyklubala komedie. Nicméně učiteli Tvůrčího psaní se podle všeho líbila, jenže já se tak neskutečně styděla, že jsem nedokázala vymyslet něco lepšího, že jsem se tam bála přijít a tu povídku přečíst.

V každém případě povídku s názvem Zamilovaná hypnotizérka jsem napsala do soutěže na blogu adrisbooks.blogspot.cz a jak už si asi domyslíte, výhrou byla stejnojmenná cena, tedy kniha Zamilovaná hypnotizérka od Liane Moriarty. Tahle se mi kupodivu i líbí, navzdory tomu, že jsem ji psala na poslední chvíli - neposílala jsem ji však hned po napsání a nechala jsem ji pár hodin uležet, vyhnít. No, to by bylo asi na úvod vše, přeji vám příjemné počtení. :-)

úterý 3. května 2016

RC: Kečupová mračna

Udělala jsem něco hroznýho.
A chcete vědět, co je nejhorší?
Ono mi to prošlo!

Originální název: Ketchup Clouds
Český název: Kečupová mračna
Autorka: Annabel Pitcherová
Nakladatelství: Slovart
Rok vydání: 2015
Počet stran: 272 s.
Vazba: brožovaná


Sympatická obálka, zajímavý název – ale co si pod ním představit? Nevím proč, ale z nějakého důvodu mi právě červená obálka hodně připomínala knihu Příliš mnoho Kateřin od Johna Greena. Dost se mi líbí to hejno ptáků (mimochodem, Zoeiných neoblíbenějších zvířat) i v tom smyslu, jak je nakladatelství přeneslo na boční stranu knihy a jak pokračují i na zadní straně a pevně věřím, že víte, co myslím, jelikož fotek je k tomu dostatek.

Působí to na mne jako let ptáků do teplých krajin, což bylo v knize také párkrát zmíněno. Vlastně k obálce nemám žádnou výtku a ani k názvu – působí tak tajemně, jak má působit celá kniha a zejména pak její závěr.

Knižní přírůstky za březen 2016

Ráda bych vás i zde v článku přivítala u svého dalšího videa, kde jsem zmínila všechny knižní přírůstky za březen - tedy knihy, které jsem si sama zakoupila. 

Plus jsem nezapomněla na svůj včerejší slib, který spočíval k prozrazení dalších knih, o které budete hrát v Roční literární soutěži. Některé nejsou zrovna skvělé, ale třeba si na ně utvoříte jiný názor než já, netuším. A když ne, můžete je prodat, jelikož mně je to blbé; ty o nichž mluvím, jsou totiž recenzními výtisky.

neděle 1. května 2016

Roční literární soutěž, 3. ročník - květen

Ani dneska jsem nezapomněla. Zvláštní, na témata, která jsou povětšinou praštěná, nezapomínám, ale hodnocení ne a ne udělat. Stejně tak jsem měla v plánu sepsat recenzi na Kečupová mračna, která mám dvakrát a o něž pak také budete v květnu soutěžit. 

 (A samozřejmě mám tenhle článek rozepsaný už asi tři hodiny a ve čtvrt na dvanáct - hned potom, co jsem dohrála Prima Kvízy - jsem si uvědomila, že jsem ho ještě nedopsala... vážně paráda, Terezo!)