úterý 29. března 2016

RC: Samotář

Nejnudnější nájemný zabiják na světě.

Originální název: Ghosts
Český název: Samotář
Autor: Mark Dawson
Nakladatelství: Alpress
Edice: Klokan
Rok vydání: 2015
Počet stran: 272 s.
Vazba: pevná s přebalem

Obálka na mě působí tak, že by mělo jít o napínavou knihu. Máme tu Johna Miltona, bývalého nájemného zabijáka, který před někým prchá do schodů. Písmo odspodu nahoru působí vcelku dobře a k dalším knihám z tohoto nakladatelství se kniha určitě hodí a na poličce v knihovně se bude vyjímat. Není to nic převratného, ale v rámci toho, že ani samotný obsah není nic extra, nic vůči tomu nemám.

pondělí 21. března 2016

RC: 7 dní

Největší hrozba pro jihoafrický policejní sbor je tu!

Originální název: 7 dae
Český název: 7 dní
Autor: Deon Meyer
Nakladatelství: Moba
Rok vydání: 2015
Počet stran: 461 s.
Vazba: pevná s přebalem


Obálka se mi opravdu velmi líbí. Žlutá, zelená a černá jsou v kombinaci na této obálce velmi pěkné barvy a já vůči nim vlastně nemám co říct. Obrovské jméno autora také vypadá dobře - navíc se hodí k předchozím dílům od tohoto autora. Celkově je to písmo posazeno na velmi dobrém místě. No, a když se podíváte níže, vidíte tam záři světel, což značí město. Jo, po grafické stránce nemůžu knize nic vytknout.

sobota 19. března 2016

Autorský maraton: Dan Brown

Ano, ano, já vím. Jsem šíleně nezodpovědná osoba a měla jsem dneska zveřejnit nějakou recenzi jak jsem slíbila. Což o to, já si řekla, že natočím i tohle video, ale vzhledem k tomu, že jsme byli na hřbitově (děda by měl dneska svátek, příští týden naopak narozeniny), plus moje vstávání s tím, že jsem si četla, znamená, že jsem ani jednu slíbenou recenzi nějak nestihla. 

Má cenu vůbec něco slibovat, když to za žádnou cenu nedodržím? No, snad to zítra nějak zvládnu. Věřím v to. Navíc nekonečné zpoždění s hodnocením vašich povídek ze soutěže... asi mě vážně zabijete, co? :-D

pátek 18. března 2016

Nové knihy #06 (+ video)

Taky máte pocit, že blog čím dál víc zanedbávám a častěji se zaměřuji na Youtube? Pokud vy ne, já ano. Dneska jsem si konečně do Zásilkovny došla pro balíček s knížkami z buxu, samozřejmě jsem k němu natočila video, ale pokud by si ho někdo nechtěl pustit (když tak ho najdete na konci článku), mám tu pro vás alternativu v podobě klasického rozbalovacího článku tak, jak ho u mě znáte.

Za předpokladu, že se vám nechce číst, se znovu omlouvám za video, že jsem mluvila spatra a nepřichystala si poznámky - také jsem byla mírně zpocená po příchodu ze Zásilkovny. Za všechny moje přeblepty se tedy omlouvám a budu doufat, že to není tak strašné a bude se vám to alespoň malinko líbit. Navíc bych o víkendu snad konečně mohla zveřejnit minimálně dvě recenze, takže snad to vyjde.

neděle 13. března 2016

Knižní přírůstky za únor 2016

Ahoj, vítám vás všechny u svého nového videa - tentokrát jsem natočila knižní přírůstky za únor 2016. Musím říct, že s tímhle videem jsem tak nějak nejvíc spokojená - parádně se vydařilo světlo, natáčela jsem, přestože jsem si myslela, že se mi to včera nepodaří...

Jak říkám, skvěle to vyšlo. A ještě něco, snad jsem konečně našla ideální natáčecí polohu mobilu. (Upřímně doufám, že se mi povede do konci roku sehnat nějaký foťák.) To by tedy bylo takhle na úvod článku (úvod videa je tentokrát bez zbytečných okecávaček!) a já vás už nechám, ať si video v klidu pustíte. :-)

pátek 11. března 2016

Odhalte temné tajemství... to je Vážka!

ODHALTE TEMNÉ TAJEMSTVÍ, KTERÉ MĚLO ZŮSTAT POHŘBENO POD TROSKAMI LETADLA 


Praha, 10. března 2016 – Kam až byste byli schopni zajít, abyste získali zpět své vnouče, přesto, že si nejste jisti jeho identitou? Michel Bussi je jedním z nejpopulárnějších francouzských autorů současnosti a jeho detektivní román Vážka se stal naprostou senzací. Bussi rozehrává ve Vážce příběh plný napětí, intrik, tajemství, ale i etických otázek…



úterý 8. března 2016

RC: Dívka, která nikomu nechyběla

Pátý případ komisaře Van Veeterena.

Originální název: Kommissarien och tystnaden
Nakladatelství: Moba
Rok vydání: 2016
Počet stran: 272 s.
Vazba: pevná s přebalem


Obálka zobrazuje okno do lesa, což celkově s příběhem souvisí, jelikož právě tábor sekty Čistý život se nachází kousek od lesa. Do okna zpoza stromů prosvěcuje slunce, které přece jen tu temnotu trochu zmírňuje a předpovídá určitou míru naděje. Graficky není špatně vyvedená a moc se mi líbí - přesto si nedokážu odpustit krátký komentář k "nálepce" Nejlepší švédský krimiromán

S největší pravděpodobností nejsem jediná, kdo tohle nálepkování nemá ráda, a kdyby to nebylo součástí obálky, prostě to strhnu. Nepotřebuji žádný vyšší důkaz o tom, jestli kniha je, nebo není bestseller, já si na ni udělám názor sama. A jestli bude pozitivní nebo negativní, to už také záleží na mně.

pátek 4. března 2016

ÚNOR 2016 - Knihy, co jsem přečetla

Mám tu pro vás další video. Tentokrát knižní shrnutí za měsíc únor. Přičemž opět doufám, že se moc nezadrhuji, je mi rozumět a dál to asi všechno znáte od minule, co? Tak já vás nebudu zdržovat. Děkuji za zhlédnutí videa, za jakýkoli like, komentář či třeba odběr... na závěr se se mnou pak můžete podělit o to, jestli jste některou z knih také četli. :-)

středa 2. března 2016

RC: Šíleně bohatí Asiati

Šíleně bohatým se stáváš poté, co utratíš první miliardu.

Originální název: Crazy Rich Asians
Český název: Šíleně bohatí Asiati
Autor: Kevin Kwan
Nakladatelství: Omega
Rok vydání: 2015
Počet stran: 400 s.
Vazba: pevná


Obálka je jednoduchá, přesto splňuje to, co si pod takovou knihou představit - čím víc jste bohatí, tím víc jste učeni tomu, abyste byli skromní a nedávali na sobě své bohatství znát. Přesně to je případ Nickovy rodiny, tedy fakt, že je šíleně bohatá, ne že by byla skromná. Nick byl odjakživa svou babičkou učen k tomu, aby to všechno nedával najevo, ani si neuvědomoval, že jsou bohatí a bral to takříkajíc jako samozřejmost.

úterý 1. března 2016

Roční literární soutěž, 3. ročník - březen

Není dobré znamení, že nejnovější téma vyhlašuji dřív než obvykle? Nehledě na to, že je jedna hodina ráno a já musím vstávat do školy? Teda, mám až na půl dvanáctou, takže je všechno relativně v pohodě. V každém případě, tohle nepíšu proto, abych oznámila, že mám školu, ale hlavně proto, abych březnové téma vyhlásila. A na co čekám? Netuším, možná až zahřmí.