sobota 27. února 2016

Úlovky z knihovny 1

Mám tu pro vás další video - tentokrát s názvem Úlovky z knihovny 1. A upřímně netuším, co bych vám o něm na úvod řekla, snad jen budu opět doufat, že je mi nějakým způsobem rozumět. Přeřek z původní videa: "zfilmovaný film" tam sice není, ale třeba jsem vás něčím pobavila. Neměla jsem odvahu si pouštět celé i tohle video, jelikož bych ho určitě zase chtěla předělat. :-D

pátek 26. února 2016

Nové knihy #05

Tento měsíc byl na výhry dle mého názoru doopravdy bohatý. Nebo mi tak tedy dvě výhry přijdou. Jsou měsíce, kdy se nezadaří a nevyhraji nic a právě za tohle jsem ráda. Také jsem si včera rozbalila dárek od kamarádky k narozeninám. A co jsem to vlastně dostala a vyhrála? Pojďme se na balíčky podívat blíže. :-)



čtvrtek 18. února 2016

RC: Losos, který se odvážil vyskočit výš

'Život je tak nesnesitelný!' řekl Stříbrný losos, 
ale vlastně to neřekl on, 
ale jiný Stříbrný losos uvnitř jeho samého.
A tehdy přišla odpověď: 
'Ale ty ho přesto musíš unést.'

Originální název: The Salmon Who Dared to Leap Higher
Autor: Ahn Do-hyun
Nakladatelství: Omega
Rok vydání: 2015
Počet stran: 78 s.
Vazba: pevná

Obálka působí neskutečně mile a máme tu to, o čem kniha je - o lososovi, který vyskočil výš. Vážně mě nenapadá nic, co bych jí vytkla, jen je nutno dodat, že ve skutečnosti má kniha ještě takový jiný (příjemnější) druh zelené. Navíc i pod přebalem vypadá takřka úplně stejně, což hodnotím kladně.

úterý 16. února 2016

RC: Nezralá vražda

 Brněnská mordparta vyšetřuje.

Autor: Stanislav Češka
Nakladatelství: Moba
Edice: Původní česká detektivka
Rok vydání: 2016
Počet stran: 248 s.
Vazba: pevná


Kdybych měla vyjádřit názor k obálce, řeknu, že mě pořádně nezaujala a nebýt nakladatelství Moba, které je už samo o sobě zárukou kvality (osvědčilo se mi to hned několikrát), asi bych po knize normálně nesáhla. Již na úvod mohu říct, že by to rozhodně byla chyba. V tomhle případě vám všechno vynahradí obsah.

čtvrtek 11. února 2016

RC: Vyvolená bohy a Smrtící dotyk

Jsem dokonalá zbraň.
Můj dotyk je smrtící.

Originální název: The Sin Eater’s Daughter
Český název: Vyvolená bohy
Podnázev: Smrtící dotyk
Autorka: Melinda Salisbury
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2015
Počet stran: 256 s. 
Vazba: brožovaná

Jak je mým zvykem, nejdříve okomentuji obálku, která je tedy velmi pěkně graficky zpracovaná. Máme tu dívku v láhvi, což by zcela určitě měla být Twylla, hlavní hrdinka této knihy - Vyvolená bohy jako ztělesněná Daunen. Na obálce je Twylla obklopena z poloviny červenou tekutinou, což by mohlo označovat ten jed, anebo náznak jakési lásky č vášně, chcete-li. Kromě toho je uvnitř v izolaci, nic a nikdo se jí nedotýká. Navíc je kombinace těch barev velmi pěkná.

úterý 9. února 2016

VIDEORECENZE: Vánoční obal na lahev vína

Tentokrát tu pro vás mám recenzní video, v němž jsem zhodnotila jeden výrobek, který prodává stránka postovnezdarma.cz a to Vánoční obal na lahev, jak zní jeho přesný název uvedený na stránce.

Musím říct, že když jsem si včera vyzkoušela natočit jedno video o knížkách, nevěřila jsem, že mě to tak chytne, a i když ani zdaleka nemluvím dokonale (to bude chtít ještě hodně času a píle strávených natáčením), jak jinak to protrénovat, než natáčením? 

Tak jsem opět vzala do ruky mobil, jelikož kameru zatím nemám (ale do budoucna na tom zapracuji), naštelovala jsem ho, abych ho nemusela držet v ruce a pokusila se o tuhle videorecenzi, kterou najdete po rozkliknutí v celém článku.

neděle 7. února 2016

RC: Cizinka - Diana Gabaldon

Láska je silnější než čas.

Originální název: Outlander
Český název: Cizinka
Autorka: Diana Gabaldon
Nakladatelství: Omega
Rok vydání: 2015
Počet stran: 712 s.
Vazba: pevná



Obálka druhého vydání Cizinky, které v loňském roce vydalo nakladatelství Omega, zobrazuje oba protagonisty v seriálové adaptaci, kteří se spolu střetávají za zdánlivě nepříjemných okolností, kdy je Claire Randallová odloučena od přátel a snoubence. Prakticky řečeno je jí znemožněn návrat, záhy po ocitnutí do minulosti je totiž unesena. Nikdo jí neřekne jinak, než Saxonka - Sassenach - Cizinka.

pondělí 1. února 2016

Roční literární soutěž, 3. ročník - únor

Utíká to čím dál rychleji. Už tu máme únor a s ním i první téma třetího ročníku. Když jsem viděla třináct přihlášených lidí, sama jsem byla docela překvapená (navzdory tomu, kde všude jsem soutěž sdílela) a upřímně doufám, že alespoň ze začátku bude většina psát  a já budu zvládat hodnotit.