středa 30. září 2015

Dámská peněženka s motivem Eiffelovy věže

Jako další výrobek ze stránky postovnezdarma.cz je tato absolutně úžasná peněženka, kterou mi každý, komu ji ukazuji chválí. Designově se tedy zcela určitě vyvedla, navíc se mi líbí, jak je na ní ta Eiffelovka vyrytá, pokud je to tedy to správné slovo.

Nicméně, jak je na tom peněženka z té praktické stránky?


pondělí 28. září 2015

Fangirl aneb... fanynkou na plný úvazek?

"Je to vějška," řekla rozčileně Wren a zakryla si dlaněmi obličej. "Má to být dobrodružství."

Originální název: Fangirl
Český název: Fangirl
Autorka: Rainbow Rowell
Nakladatelství: Yoli
Rok vydání v Česku: 2015
Vazba: brožovaná
Počet stran: 456 s.

Obálka mi přijde jednoduchá, ale je v ní obsaženo vše, s čím se v knize setkáváme. Cath, jak píše na notebooku homosexuální povídky o kouzelníkovi Simonu Snowovi a jeho spolubydlícím upíru Bazovi. Leviho, kluka Cathiny spolubydlící. Ačkoli zrovna u Leviho si nejsem jistá těmi vlasy... v knize je měl přece špinavě blond, kdežto na obálce (na všech obálkách včetně té původní, tedy snad s výjimkou indonéské) je má spíše do zrzava.

neděle 27. září 2015

Náhrdelník se srdcem zářícím ve tmě

Jedním z dalších výrobků k recenzi je tenhle Náhrdelník se srdcem zářícím ve tmě. A rozhodně mohu říct, že ve tmě svítí. Dokonce ještě dva dny po nasvícení ta modrá barva slabě zářila. Bohužel jsem nedokázala vyfotit tak, jak vypadal ve skutečnosti. S bleskem jsem fotit nemohla a bez něj to pak také není ono.




středa 23. září 2015

Nové knihy #01

Už je to skoro dva týdny, co jsem si běžela do Zásilkovny pro balíček knih z buxu. Těšila jsem se na něj a jsem nadšená, že mám ty knihy doma. Minimálně proto, že jsem ty vypůjčené mohla vrátit do knihovny a nebát se tak pokuty, kterou bych jistě dostala - minimálně proto, že bych si knihy nevzala na kolej, tím pádem je nestačila přečíst a bylo by to jasné. I proto si knihy poslední dobou raději kupuji.

 A abych nezapomněla, včera jsem si z knihkupectví Dobrovský v Olomouci na Šantovce odnesla Čarodějku stínů, knihu, kterou jsem již dlouho sháněla, jelikož mám druhý i třetí díl, no, a chyběl mi první a já si kvůli tomu nemohla dát re-reading. Samozřejmě neříkám, že si ho v nejbližší době dám, ale už to bude snadnější, než ho někde složitě dohledávat. Navíc stála pouze 69,- což je vlastně stejně jako za druhý díl. Za třetí jsem bohužel loni zaplatila plnou cenu... jo, kdybych je počkala.

sobota 19. září 2015

Jedno Mrazivé léto

Existuje něco mrazivějšího, než smrt o prázdninách?

Originální název: Sommerfrost
Český název: Mrazivé léto
Autorka: Manuela Martini
Nakladatelství: Fragment
Vazba knihy: brožovaná
Rok vydání v Česku: 2012
Počet stran: 176 s.


Obálka je stejně, jako u Motýlích křídel, které patři do tatáž edice, jednoduchá a krásná. Troufám si tvrdit, že se mi ta růže líbí víc, než ten motýl. A jak jsem zmínila už u včerejší recenze, celkově mě tahle kniha zaujala víc. I po dějové stránce.

pátek 18. září 2015

Po stopách Motýlích křídel

Thriller, který vlastně není thrillerem.

Originální název: Schmetterlingsschatten
Český název: Motýlí křídla
Autorka: Veronica Bicker
Nakladatelství: Fragment
Vazba knihy: brožovaná
Vydání v Česku: 2012
Počet stran: 168 s.


Abych pravdu řekla, obálka je snad na celé knize to nejhezčí. Je sice pravda, že je jednoduchá, ale ten motýl působí vážně pěkně. No, a pak také platí, že v jednoduchosti je krása. A definitivně je hezčí, než obálka originálu, kterou tu nebudu dávat, jelikož je prostě taková nijaká.

čtvrtek 17. září 2015

První dny v Olomouci

První dny v Olomouci byly ve znamení úmorného chození téměř po celém městě, obrovského utrácení peněz (ok, to byl hlavně dnešní den :-D) a seznamování se s novým prostředím. S Olomoucí, s ubytováním na koleji, se spolubydlící z vedlejší pokoje (máme dvoupokojovou kolej/byt a mé dvě spolubydlící přijedou až zítra - díkybohu). 

Dneska jsem si pak také zašla na něco teplého do žaludku - Kulajdu a kuřecí rarášky s bramborem, na zítřek jsem se konečně objednala do Menzy, vyjde to výhodněji, než kdybych si měla pořád něco kupovat. Ale, možná budu pracovat v Bille, brigádně, pokud se mi ozvou. Nejspíš si ještě zajdu do jedné prodejny, kde jsem si všimla, že hledají brigádníky, tak kdyby náhodou Billa nevyšla... i když, z vedoucího jsem měla dojem, že mě bere, tak uvidíme.

úterý 15. září 2015

Pokoj vonící levandulí

Román o jedinečné síle knih, 
o lásce a magii francouzského jihu.

Originální název: Das Lavendelzimmer
Český název: Levandulový pokoj
Autorka: Nina George
Nakladatelství: Moba
Rok vydání v Česku: 2014
Počet stran: 320 s.


Ta obálka je definitivně dokonalá. Nejkrásnější ze všech. Vždyť hlavně kvůli ní jsem si tuhle knihu koupila, protože... kdo by odolal té Eiffelovce na obálce? Tomu povrchu knížky, který je tak příjemný na dotek? Navíc, kdybych měla porovnat tuhle obálku a obálku originálu, tahle je jednoznačně hezčí. Už jen kvůli té Eiffelovce. Inu, však víte, jak miluji Eiffelovku a Paříž, přestože jsem tam nikdy nebyla. (Ten citát z Papírových měst ke mně sedí víc, než bych si myslela.)

neděle 13. září 2015

Pět. Ale čeho vlastně?

Thanks for the hunt...

Originální název: Fünf
Český název: Pět
Série: Beatrice Kaspary (1.)
Autorka: Ursula Poznanski
Nakladatelství: Knižní klub
Rok vydání v Česku: 2015
Počet stran: 320 s.


Obálka na mne působí opravdu působivě. Vyjadřuje přesně to, o co v knize půjde - o geocaching. Máme tu souřadnice, ženskou hlavu pod mostem. Celé se mi to zdá asi nejpropracovanější ve srovnání s ostatními knihami Ursuly Poznanski. Navíc, kniha je v pevné vazbě a ne v paperbacku, takže další plusové body. Vlastně si teď nějak neuvědomuji, jestli jí budu dávat nějaké záporné...

sobota 12. září 2015

XVII. ročník festivalu Valašské Záření

Sedmnáctý ročník je již skoro za námi, a proto si dovolím o něm krátce na blogu poreferovat. Tento ročník pak měl také podtitul s názvem Jedeme dál! Vyfotila jsem pak také pár fotek, které přikládám k článku. Teda, není jich zrovna moc, ale bylo tam vážně hodně lidí a mně se nezdálo příliš vhodné je fotit.



středa 9. září 2015

Se Sukubou podruhé

Kvůli jejímu tělu
(nebo třeba jedinému polibku)
jsou muži ochotni zemřít...

Původní název: Succubus on Top
Český název: Sukuba
Podtitul: Na vrcholu
Autorka: Richelle Mead
Nakladatelství: Domino
Rok vydání: 2011
Počet stran: 285 s.

Opět máme na obálce hlavní hrdinku Georginu Kincaidovou, i když v jiném těle. Pokud se nepletu, mohlo by se jednat o tělo Tabithy vzhledem k tomu, že v tomto díle pomáhá kamarádovi Bastienovi napravit pošramocenou pověst tím, že chce sbalit nejméně dostupnou ženskou... Bastien je totiž mužská verze Sukuby.

úterý 8. září 2015

Nové věci z Knižního Vesmíru

Opět jsem udělala nákup v eshopu Knižního Vesmíru. No, a znovu jsem s ním naprosto spokojená a již plánuji další, tentokrát s dárky k Vánocům. Všimla jsem si nového přívěsku s TARDIS, a i když já nejsem až takový velký fanda Doctora Who (plánuji se na něho podívat od začátku, až do současné série, ale zatím není čas), brácha ho zbožňuje, takže pokud tam ten přívěsek ještě bude na skladě, beru ho. Mimo jiné jsou tam dva další druhy zápisníků, které si určitě jednou koupím, ale zrovna nyní asi ne... někdy jindy ale určitě ano.

středa 2. září 2015

Sada šesti formiček na nanuky

Sada šesti formiček na nanuky. Tak se jmenuje výrobek, který jsem dostala ke zrecenzování od stránky Postovnezdarma.cz. Původně to sice mělo být pro můj starý blog, ale vzhledem k tomu, že to došlo později a já je ještě nestihla pořádně otestovat, vychází tady. Upřímně tedy doufám, že to nikomu ze zmíněné stránky nevadí, no, a my se pojďme podívat na recenzi.


úterý 1. září 2015

Knihobit - srpnový balíček

Původně jsem vlastně neměla v plánu objednávat si i balíček za srpen (ne že by se mi nelíbil výběr, to ne!), bála jsem se, abych nezbankrotovala, no, a tak jsem zapracovala na hledání brigády přes internet a kupodivu to šlo. Takže jsem se odvážila koupit si předplatné na tři měsíce s tím, že pro zářijový a říjnový mi pravděpodobně bude muset jít mamka, jelikož já budu na koleji. Ale to nevadí, to se vyřeší. Předplatné je už zaplaceno, tak by to pro mamku nemusel být žádný problém.

Roční literární soutěž, 2. ročník - září

Tentokrát vyhlašuji nové téma již na blogspotu. Jak jsem již zmínila na svém blogu na Blog.cz, dnešním dnem se s konečnou platností stěhuji sem, takže od teď budou články přibývat jen zde. Také zářijové téma výjimečně přednastavuji, jelikož mám od prvního do jedenáctého září brigádu, tak jen abych na to nezapomněla.