středa 29. července 2015

Počítání aneb Už nepočítej!

Grace má dva problémy. 
Seamus nepočítá. Ona počítá.

Název knihy: Počítání
Název originálu: Addition
Autorka: Toni Jordan
Nakladatelství: Víkend
Rok vydání: 2009
Počet stran: 255 s.


Když jsem tuto knihu držela poprvé v rukou, tvářila jsem se trochu skepticky a to i navzdory tomu, že mě rozesmála anotace. Byla jsem si vědoma toho, že se jedná o romantickou knihu, ale doufala jsem v alespoň trochu humoru, což se mi splnilo. No, za těch 39,-, za které jsem knihu koupila v levných knihách, si myslím, že stála a nelituji jich.

sobota 18. července 2015

Z jakého důvodu chci odejít na blogspot?

 Říkala jsem si, že bych měla objasnit důvod, proč se chci přestěhovat na blogspot. Ono ano, z větší části za to může fakt, že jsem se chtěla nějakým způsobem blogově osamostatnit, ale nebýt jiného impulzu, pravděpodobně by se tak stalo až v době, kdy bych vydala knihu.

Takový byl vlastně můj původní plán. Chtěla jsem si vést blog (respektive nějakou svou oficiální stránku), aniž bych musela být závislá na Blog.cz, které často sužovaly technické potíže. To mě štvalo, ale odolávala jsem tomu. Nechtěla jsem opustit svůj blog. Těch vzpomínek, které jsem na něm měla. Čtenáře, jenž bych opustila... jenže poslední dobou mám čím dál větší chuť z Blog.cz odejít na blogspot.

pátek 17. července 2015

Jak se dostat do Papírových měst?


Margo byla odjakživa hádankou, 
ale teď je záhadou.
Jenže existují stopy.


Název originálu: Paper Towns
Český překlad: Papírová města
Autor: John Green
Nakladatelství: Yoli
Počet stran: 288 s.
Vydání: Druhé
Knihu lze zakoupit zde: http://yoli.cz/kniha/29

Než jsem knihu začala číst, neměla jsem nejmenší tušení, co znamená ten připínáček v prázdném bodě na mapě a byla jsem si jistá, že to má s příběhem hodně společného - a nemýlila jsem se. Ačkoli se teď trochu stydím, že jsem o téhle kartografické "hříčce", zdali se to dá tak nazvat, dosud neslyšela.

sobota 11. července 2015

Vydej se s Alyssou do Říše Divů!

http://www.cooboo.cz/kniha/sepotani


Originální název: Splintered (1.)
Český název: Šepotání (1.)
Autorka: A. G. Howardová
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 416 s.
Rok vydání: 2015
Knihu si může zakoupit zde: http://www.cooboo.cz/kniha/sepotani




První, co vás na knize zaujme, je obálka, která je naprosto a bezesporu úžasná. Vážně se povedla. Všechno sedí perfektně na svém místě a to je... jak jinak než úžasné?