čtvrtek 31. prosince 2015

RC: Dívka, která se třpytila

Sériový vrah dívek putuje časem...
a to je nebezpečnější, než se zdá.

Originální název: The Shining Girls
Autorka: Lauren Beukes
Nakladatelství: Jota
Rok vydání: 2015
Počet stran: 368 s.
Vazba: pevná s přebalem

Kus obličeje na obálce znázorňuje třpytící dívku a já si jsem na 99,9 procent jistá, že se jedná o Kirby, která jako jediná Harperovo běsnění přežila. Vlastně to bylo zázrakem, no, a od té doby se mu Kirby nalepila na paty a byla plně rozhodnutá ho dopadnout. Nicméně, abych se vrátila k obálce, její přebal je takový ten sametový a asi každý ví, jak to mám s těmito typy obálek...

RC: Jen jeden den

V jeden den se narodíme. V jeden den umřeme.
Za jeden den se můžeme změnit. A zamilovat.
Během jediného dne se může stát cokoliv.

Originální název: Just One Day
Český název: Jen jeden den
Autorka: Gayle Forman
Nakladatelství: Yoli
Rok vydání: 2014
Počet stran: 352 s.
Vazba: brožovaná

Na obálce je dívka, která by nám měla připodobňovat Allyson. Hlavní hrdinku, která zároveň svůj příběh vypráví, není tedy psán v er formě. Kousek pod názvem má text, který je tedy na knize, kterou mám po ruce já, odlišný. Ve své podstatě se ale proti němu nedá nic říct. Dívka na obálce pije horký nápoj, dívá se z okna a připadá mi, že někoho vyhlíží, což skvěle pasuje k tématu knihy, kdy Allyson čistě teoreticky čeká na Willema.

úterý 29. prosince 2015

RC: Všem klukům, které jsem milovala

Zamilovat se je snadné, 
ale jak se odmilovat?

Originální název: To All the Boys I've Loved Before
Autorka: Jenny Han
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2015
Počet stran: 320 s.
Vazba knihy: pevná

Obálka je celá laděná do světlých příjemných barev, navíc název knihy je vyveden jiným písmem, které by tedy mělo patřit Laře Jean, hlavní hrdince této knihy. Líbí se mi. Navíc jsem toho názoru, že na obálku vybrali sympatickou protagonistku, pod níž si Laru Jean můžete s klidným svědomím představit.

úterý 22. prosince 2015

Šantaram

Místrovské literární dílo...
drsné, s tempem thrilleru.

Originální název: Shantaram
Český název: Šantaram
Autor: Gregory David Roberts
Nakladatelství: Kristián (Radioservis)
Počet stran: 750 s.
Rok vydání: 2015
Vazba knihy: Pevná
Druhé vydání.

Tentokrát nebudu hodnotit ani tak celkový vzhled obálky (respektive obálek, jelikož kniha je rozdělena celkově na tři knihy), jako rozdělení právě na tři knihy, čímž nakladatelství čtenářovi velmi pěkně šetří záda, případně ruce či rameno. Přece jen je jednodušší, když si s sebou do kabelky berete jednu dvou stě stránkovou knihu, než tu sedmi set stránkovou.

neděle 20. prosince 2015

Knihobit - vánoční balíček

Když jsem si pro balíček měla jít, byla jsem natěšená jako malé dítě na Ježíška (ne, vůbec to nesouvisí s Vánoci) a teď zpětně jsem ráda, že měli včera (čti v pátek) v Zásilkovně otevřeno jen do tří a já si své knihobití zklamání mohla kompenzovat balíčkem od kamarádky. :-)

A ano, tentokrát budu v zásadě jen kritizovat, no, a musím říct, že to nespravila ani kniha. Ne, že by mě nezaujala, ale... přečtěte si to níže, nemůžu vám všechno vykecat hned na úvod.

úterý 15. prosince 2015

Žofie Beladová jako Herečka

 Herečkou v minulém století...

Název: Herečka
Autorka: Magda Váňová
Nakladatelství: Šulc-Švarc 
Vazba knihy: vázaná
Rok vydání: 2015
Počet stran: 368 s. 

Obálka je velice jednoduchá, přesto se neskutečně hodí k předchozím knihám této autorky. Kromě toho, modrá květina působí uklidňujícím dojmem a čtenáře okamžitě napadne, že spadlá květina na jevišti značí knihu zaměžující se na herectví. Otázkou je, jestli je jako květina brána Žofie nebo jestli je to myšleno z hlediska slávy.

pondělí 14. prosince 2015

O KNIZE: Kletba osudu

Někdy se i pohádky mohou stát skutečností...

Název: Kletba osudu
Autorka: Tereza Mikulová
Vydavatel: Má kniha.cz
Rok vydání: 2015
Počet stran: 51 s.
Formát knihy: e-kniha
Dále je kniha dostupná ve formátech pdf, ePub a MOBI.
Kniha je k zakoupení na stránkách vydavatele za nejnižší možnou cenu, tedy 49,-.  Menší doopravdy nešla - i když bych samozřejmě ráda.

Obálku knihy jsem vytvořila na základě jednoho obrázku ze stránky flickr.com, a jelikož jsem ji vytvořila před delší dobou, nepamatuji si, kdo je jeho autorem. Pokud by však toto našel, nechť doloží autorství odkazem a já ho uvedu jako autora hlavní části obálky.

úterý 8. prosince 2015

Máte svého Stalkera?

Já tě pořád sleduji...

Originální název: Stalker
Český název: Stalker
Autor: Lars Kepler
Nakladatelství: Host
Rok vydání: 2015
Počet stran: 573 s.
Formát: e-kniha
Pátý díl série.

Obálka je velmi vydařená a popisuje to, o co vlastně v knize půjde. O Stalkera, který nějakou dobu pozoruje své oběti a pak je krutým způsobem zabije. Naneštěstí to vypadá na to, že zabíjí někdo, kdo byl v minulosti za podobný čin trestán anebo ho někdo napodobuje. Jenže, co by bylo lepší? A co horší?

pondělí 7. prosince 2015

Zakázaná hra je zpátky a je nebezpečnější než kdy dřív...

Je zpátky...
a nenechá ji uniknout.

Originální název: The Chase
Český název: Doupě
Autorka: L. J. Smith
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání v češtině: 2015
Počet stran: 224 s.
Vazba: brožovaná
Druhý díl v sérii.

Obálka druhého dílu Zakázané hry je až na barvu stejná jako první, ale tahle se mi z nějakého důvodu líbí víc. Možná za to může ta modrá barva, která se skvěle hodí k Julianovým modrým očím. Teda předpokládám, že je to Julian stejně jako u prvního dílu, ale začínám pochybovat, jelikož v této knize mají snad všichni modré oči! 

A já pořád nejsem schopna pochopit proč. Ledaže by Smithová byla potomkem Hitlera a zastánkyní jeho árijské rasy... jinak si to vážně nedokážu vysvětlit.

čtvrtek 3. prosince 2015

Roční literární soutěž - prosinec

Ano, ano, ano, já vím. Vím, že jsem tohle téma měla zveřejnit již před dvěma dny, ale jednak jsem neměla žádný pořádný nápad (ne že bych ho teď měla - téměř všechny jsem vyplýtvala na Adventní literární výzvu, kterou jsem vytvořila, ale něco jsem se pokusila vymyslet). 

Každopádně, taky je to teď trochu hektické. Příští čtvrtek píšu hned čtyři testy! Lexikologii, Úvod do studia jazyka a pak ještě slovíčka z francouzštiny, což  by mělo být nejsnadnější. Ale i tak je toho šíleně moc a já už si pomalu začínám myslet, že jsem na vysokou školu stará. A to myslím vážně. 

Nicméně, do konce týdne bych chtěla zveřejnit recenzi na druhý díl Zakázané hry (divím se, že si z toho ještě něco pamatuji...) a jeden rozbalovací článek vzhledem k tomu, že mi přišla výhra ze soutěže a pak jedna vánoční knížka, co jsem si objednala spolu s dárky, protože... když už nakupuji, můžu i pro sebe, ne? :-D Dneska bych to když tak mohla přednastavit, ale nechci nic slibovat...

pondělí 30. listopadu 2015

Ruční mini šicí stroj

Sice tu měla být recenze na druhý díl Zakázané hry, ale to počká, ze všeho nejdřív jsem nucena udělat tuhle, takže tak. (A to bych měla psát ještě něco jiného.) V každém případě, když mi tenhle mini šicí stroj přišel, byla jsem docela zklamaná. 

Ne kvůli velikosti jako tomu bylo u sportovní tašky, kterou jsem recenzovala minule, nýbrž kvůli tomu, že celá ta krabice byla jaksi pomuchlaná, což se zcela pochopitelně podepsalo i na šicím stroji.

úterý 24. listopadu 2015

Mini taška přes rameno

Tahle kabelka od stránky postovnezdarma.cz mi přišla nějak v době, kdy měl děda pohřeb, což bylo na začátku listopadu (tuším, že jsem si pro ni šla hned ten den), přesto jsem se k recenzi odhodlala až dneska. 

Vím, že se mi nebude psát lehce. Ne kvůli dědovi. Spíše proto, že je mi ta taška k ničemu. Mé odhadování velikosti je vážně nemožné a já čekala větší tašku, byť jen o trochu.

sobota 21. listopadu 2015

Doctor Who a Silueta

Každý může být zbraň...

Originální název: Doctor Who - Silhouette
Český název: Doctor Who - Silueta
Autor: Justin Richards
Nakladatelství: Jota
Vazba: Pevná
Počet stran: 228 s.
Vydání první


Obálka je na rozdíl lazena do světlého tónu, což skvěle upozorňuje na to, že hlavním hrdinou bude nejnovější Doctor, kterého skvěle hraje Peter Capaldi (to, že to dokáže skvěle, zvládnu posoudit i z těch málo dílů, co jsem zatím zhlédla). Kromě toho tu máme Jenny Flintovou, Madam Vastru a Sontarana Stryxe. Jen tak letmo si pamatuji Madam Vastru, ostatní dva však ne.

Vespodu máme pak Siluetu v zátiší před Big Benem a cirkusovým stanem, a když se člověk podívá pořádně, dokáže zahlédnout i malé bílé origami ptáčky, kteří vlastně celou knihu provází.

pátek 20. listopadu 2015

Nové knihy #02

Dneska jsem si v Zásilkovně byla pro další várku knížek z buxu, kde byl předvánoční výprodej plný skvělých kousků, které jsem si prostě musela koupit. Kromě toho jsem si uvědomila, že jsem sem nedala jeden z předcházejících balíčků, jenž jsem si nechala zaslat do Zásilkovny v Olomouci (a zjistila tak, že se nachází jen kousek od mé koleje), takže ty kousky vám pak také ukážu. Věřím, že poznáte o které jde, ale samozřejmě to ještě napíšu pod první fotku.

pondělí 16. listopadu 2015

Srdce na obrtlíku se točí...

Srdce na obrtlíku se točí a točí a točí...

Originální název: The Spinning Heart
Český název: Srdce na obrtlíku
Autor: Donal Ryan
Nakladatelství: Kniha Zlín
Rok vydání u nás: 2015
Počet stran: 168 s.
Vazba: Pevná


Obálka je opravdu jednoduchá, ale zato perfektně sedí k názvu. No, a vlastně i v knize mělo srdce na obrtlíku malou roli. Jen musím sdělit, že po sundání přebalu se mi kniha líbí ještě o něco víc.

pátek 6. listopadu 2015

Knihobit - balíček za říjen

Jsem ráda, že je za mnou ten ošklivý říjen, no, a jak jinak to oslavit než novým balíčkem Knihobita? Zajímalo by vás, co jsem v balíčku našla tentokrát a jak se mi to líbilo?

úterý 3. listopadu 2015

Napíšeš pravdu, Verity?

Mám dva týdny. Ať udělám, co udělám,
nakonec mě stejně zastřelíte.

Název originálu: Code name Verity
Český název: Krycí jméno Verity
Autorka: Elizabeth Wein
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2015
Vazba: pevná
Počet stran: 312 s.

Obálka je naprosto úžasná! Hlavně pak kvůli tomu jakoby hedvábnému povrchu, po kterém bych se u knih mohla utlouct. Podobný měla i kniha Levandulový pokoj či Unesená, které jsem již v minulosti recenzovala. 

Navíc název a jméno autorky je vyvedeno takovým tím lehce vystouplým písmem a celé to na mne působí velmi pěkně. CooBoo si na prezentaci celé této knihy dalo obzvlášť záležet, zejména pak i povedeným trailerem, jež vám zprostředkuji ke konci recenze.

Zhruba vím, jak vypadá obálka originálu, ta se mi vzhledově také líbí, ale vede naše - česká. Mám takovou úchylku a ráda osahávám obálky knih, kdo to tak taky má?

neděle 1. listopadu 2015

Listopadová čtecí výzva aneb zachumlej se pod deku a pomoz veverkám 2

O co tedy vlastně jde? Jde o to přečíst co nejvíc knih za měsíc, ale maximum je deset. Přemýšlela jsem, kolik si jich zvolím já, nakonec jsem se rozhodla pro největší možný počet, tedy těch deset. Postupně je pak sem do článku budu doplňovat, i když hrubý odhad, kterým knihám se podívám na zoubek, už mám. :-) Výzvu vymyslela Aynarra Tulrgar.



Roční literární soutěž - listopad

Na rozdíl od minulého měsíce, tentokrát klasicky v termínu (dokonce jsem si na něj vzpomněla včera!), ale to ovšem neznamená, že jsem téma na listopad měla nějak zvlášť předvymyšlené. Každopádně ale dle mých zkušeností by minimálně jedna osoba byla nespokojená i v případě, že bych téma vymyslela na začátku října. :-D



středa 28. října 2015

Vintage hodinky na řetízku s motýlím motivem

Další z řady recenzí na výrobek ze stránky postovnezdarma.cz je zaměřena na tyhle elegantní vintage kapesní hodinky na řetízku. Ten si můžete zavěsit na krk, ale přijde mi, že je po všech těch recenzovaných přívěscích tenhle vážně dost dlouhý. 

To samozřejmě není vůbec na škodu, ale když si člověk (konečně) zvykne s přívěsky spát a tenhle musí sundávat, aby se neuškrtil, je to dost velká změna.

neděle 25. října 2015

Dcerou čarodějky?

Jaké to je, být dcerou čarodějky?

Název knihy: Čarodějčina dcera
Autorka: Adéla Rosípalová
Formáty: epub, mobi, pdf 
Nakladatelství: Má kniha.cz
Rok vydání: 2014
Počet stran: 227 s.

E-knihu jsem původně viděla s obálkou uvedenou níže v recenzi, ta mě však nějak nezaujala. Přišla mi taková málo zajímavá. Kdežto druhá obálka, to už je jiné kafe. Ta se mi líbí, dokonce moc líbí.

čtvrtek 22. října 2015

Reportáž z LITRu

Tenhle článek bude víceméně beze slov. V pondělí vyšla totiž nová Helena v krabici, studentský zpravodaj, do něhož jsem se zapojila a právě pro tohle vydání jsem sepsala reportáž z knižního veletrhu LITR. O účasti na něm jsem se vlastně už zmiňovala. Záměrně ten článek nekopíruji, pouze jsem ho ofotila takovým způsobem, abyste ho dokázali přečíst. :-)



středa 21. října 2015

Fantastický Zaklínač

"Jednou se člověk rodí, 
jednou umírá."

Název audioknihy: Zaklínač I.
Autor: Andrzej Sapkowski
Režie: Jakub Tabery
Hudba: Petr Hanzlík
Délka: 11 hodin a 32 minut
Čtou v hlavních rolích:
Vypravěč - Jiří Plachý
Geralt - Jiří Dvořák

pondělí 19. října 2015

The Social Media Book Tag

Na tento tag jsem narazila na Kristýnině blogu, která ho také někde našla (odkaz na blogu) a zaujal mne natolik, že jsem si ho okamžitě musela vyplnit. Jak víte, tagů se moc nezúčastňuji, ale právě u tohoto jsem se to rozhodla porušit. Jedná se vlastně o tag, kde odpovíte na knižní otázky ve smyslu různých sociálních sítí.



sobota 17. října 2015

Zakázaná přitažlivost

Láska nezná mezí...

Série: Bavettovi (3. díl)
Autorka: Kateřina Petrusová
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2014 
Počet stran: 304 s.
Vazba: pevná


Tentokrát máme na obálce Henryho a Emily, opět je to doplněno jednou fotkou z New Yorku. Líbi se mi, že všechny obálky této série jsou dělány v podobném duchu a skvěle se tak k sobě tak hodí. Ostatně, když vedle sebe dáte S hlavou v pejru a Pekáč buchet, musíte uznat, že se hodí i ty - navzdory tomu, že vlastně ani nejsou součástí série a jsou to samostatné knihy.

pátek 16. října 2015

Výkřik do tmy

Kdo je vlastně doopravdy vrahem?
A je přátelství v této knize opravdu tím, 
za co se vydává?

Originální název: Sommernachtsschrei
Český název: Výkřik do tmy
Autorka: Manuela Martini
Nakladatelství: Fragment
Vazba knihy: brožovaná
Rok vydání: 2013
Počet stran: 207 s.


Obálka je poměrně jednoduchá, ale už i ona naznačuje, o co v knize půjde. Je tu rozbitý kompas, přičemž Franziska se vydává zpátky na místo, kde ještě před rokem žila s rodiči a chodila do školy. Měla tam kamarádky. A vlastně pořád má - minimálně si to sama myslí, já bych jim nevěřila ani nos mezi očima, ale to nechám na později.

Hned na začátku jí vlastně přišel anonymní dopis, v němž pisatel naznačuje, že pokud se vrátí do města, něco zlého se stane. Je těžké najít správnou cestu, zvlášť, když si nepamatujete na událost, která vám od základů změnila život...

pondělí 12. října 2015

Křest audioknihy Syn

Jak jsem již avizovala na facebookové stránce blogu, v sobotu jsem strávila pětačtyřicet minut na křtu audioknihy, který se konal od tří hodin v knihkupectví Dobrovský na Šantovce v rámci audioknižního víkendu. Křtěnou audioknihou pak byl Syn od Joa Nesbøho, kterého namluvil Petr Kubes a režisérem byl Michal Bureš, ten se ujal také role moderátora.



neděle 11. října 2015

Kráska a zvíře a pomsta

Nový román ze světa populárního televizního seriálu.

Originální název: Beauty and the Beast - Vendetta
Autorka: Nancy Holder
Překladatel: Ondřej Marek
Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2015
Počet stran: 312 s.
Vydání: první

Na obálce máme postavy ze seriálu Beauty and the Beast, tedy Catherine Chandlerovou a Vincenta Kellera, což jsou pak také hlavní postavy z této knihy. Navíc ten oranžový font báječně ladí s Vincentovýma očima zvířete.

středa 7. října 2015

Malá informační vsuvka

Nebude to na dlouho, spíše chci jen informovat o tom, že delší dobu pravděpodobně nebudu moct komentovat na Blog.cz, jelikož všude, kde jsem se jen pokusila napsat komentář (ať už přes počítač, nebo přes mobil), se můj komentář vyhodnotil jako spam. Přitom jsem tam žádné odkazy nedávala. Nejspíš má zase nějakou poruchu...

pondělí 5. října 2015

Knihobit - balíček za měsíc září

Výjimečně na mne balíček čekal už v pátek a to hlavně kvůli tomu, že vždycky v neděli odjíždím na kolej. No, a vzhledem k tomu, že jsem si ho v pátek vyzvednout nestihla já jsem strašně nedočkavý člověk, řekla jsem si, že mi snad nemůže uškodit, když pojedu až v pondělí a nepůjdu tak na semináře, i když povinné... tohle jsem si vlastně usmyslela už v pátek a dneska jsem tak učinila. A jsem za to vážně ráda. Sice by mi balíček mohla vyzvednout mamka, ale čekat dva týdny na to, co Knihobit nachystal pro mne? Ani nápad!

sobota 3. října 2015

Roční literární soutěž - říjen

Tak tohle jsem nějak nevychytala. Poprvé v historii celé soutěže jsem zapomněla vyhlásit téma. Nemůžu se ani vymluvit na to, že nebyl čas, ale - já jsem si na to prostě nevzpomněla! Stydím se, ano. Každopádně, vzhledem k mému pochybení vám prodloužím termín na sepsání povídky minimálně o ty dva dny. Jinak by to nebylo fér.



čtvrtek 1. října 2015

Nepřítel mého nepřítele je můj přítel

Nepřítel mého nepřítele je... opravdu můj přítel?

Série: Bavettovi, druhý díl
Autorka: Kateřina Petrusová
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2013
Vazba: Pevná
Počet stran: 326 s.


Na obálce máme Roberta a Joan, kolem nichž se vlastně celý tento příběh točí. Pak tam ještě máme další součást New Yorku. Minule to byly žluté taxíky, teď ten most - omluvte mě prosím, že si momentálně nevzpomenu na jeho název, znám ho, ale můj mozek náhle odcestoval na jinou planetu, takže tak, no. Obálka je pěkná a skvěle ladí s celou touhle mafiánskou sérií (ach jo, přála bych si, aby neměla jen tři díly...).

středa 30. září 2015

Dámská peněženka s motivem Eiffelovy věže

Jako další výrobek ze stránky postovnezdarma.cz je tato absolutně úžasná peněženka, kterou mi každý, komu ji ukazuji chválí. Designově se tedy zcela určitě vyvedla, navíc se mi líbí, jak je na ní ta Eiffelovka vyrytá, pokud je to tedy to správné slovo.

Nicméně, jak je na tom peněženka z té praktické stránky?


pondělí 28. září 2015

Fangirl aneb... fanynkou na plný úvazek?

"Je to vějška," řekla rozčileně Wren a zakryla si dlaněmi obličej. "Má to být dobrodružství."

Originální název: Fangirl
Český název: Fangirl
Autorka: Rainbow Rowell
Nakladatelství: Yoli
Rok vydání v Česku: 2015
Vazba: brožovaná
Počet stran: 456 s.

Obálka mi přijde jednoduchá, ale je v ní obsaženo vše, s čím se v knize setkáváme. Cath, jak píše na notebooku homosexuální povídky o kouzelníkovi Simonu Snowovi a jeho spolubydlícím upíru Bazovi. Leviho, kluka Cathiny spolubydlící. Ačkoli zrovna u Leviho si nejsem jistá těmi vlasy... v knize je měl přece špinavě blond, kdežto na obálce (na všech obálkách včetně té původní, tedy snad s výjimkou indonéské) je má spíše do zrzava.

neděle 27. září 2015

Náhrdelník se srdcem zářícím ve tmě

Jedním z dalších výrobků k recenzi je tenhle Náhrdelník se srdcem zářícím ve tmě. A rozhodně mohu říct, že ve tmě svítí. Dokonce ještě dva dny po nasvícení ta modrá barva slabě zářila. Bohužel jsem nedokázala vyfotit tak, jak vypadal ve skutečnosti. S bleskem jsem fotit nemohla a bez něj to pak také není ono.




středa 23. září 2015

Nové knihy #01

Už je to skoro dva týdny, co jsem si běžela do Zásilkovny pro balíček knih z buxu. Těšila jsem se na něj a jsem nadšená, že mám ty knihy doma. Minimálně proto, že jsem ty vypůjčené mohla vrátit do knihovny a nebát se tak pokuty, kterou bych jistě dostala - minimálně proto, že bych si knihy nevzala na kolej, tím pádem je nestačila přečíst a bylo by to jasné. I proto si knihy poslední dobou raději kupuji.

 A abych nezapomněla, včera jsem si z knihkupectví Dobrovský v Olomouci na Šantovce odnesla Čarodějku stínů, knihu, kterou jsem již dlouho sháněla, jelikož mám druhý i třetí díl, no, a chyběl mi první a já si kvůli tomu nemohla dát re-reading. Samozřejmě neříkám, že si ho v nejbližší době dám, ale už to bude snadnější, než ho někde složitě dohledávat. Navíc stála pouze 69,- což je vlastně stejně jako za druhý díl. Za třetí jsem bohužel loni zaplatila plnou cenu... jo, kdybych je počkala.

sobota 19. září 2015

Jedno Mrazivé léto

Existuje něco mrazivějšího, než smrt o prázdninách?

Originální název: Sommerfrost
Český název: Mrazivé léto
Autorka: Manuela Martini
Nakladatelství: Fragment
Vazba knihy: brožovaná
Rok vydání v Česku: 2012
Počet stran: 176 s.


Obálka je stejně, jako u Motýlích křídel, které patři do tatáž edice, jednoduchá a krásná. Troufám si tvrdit, že se mi ta růže líbí víc, než ten motýl. A jak jsem zmínila už u včerejší recenze, celkově mě tahle kniha zaujala víc. I po dějové stránce.

pátek 18. září 2015

Po stopách Motýlích křídel

Thriller, který vlastně není thrillerem.

Originální název: Schmetterlingsschatten
Český název: Motýlí křídla
Autorka: Veronica Bicker
Nakladatelství: Fragment
Vazba knihy: brožovaná
Vydání v Česku: 2012
Počet stran: 168 s.


Abych pravdu řekla, obálka je snad na celé knize to nejhezčí. Je sice pravda, že je jednoduchá, ale ten motýl působí vážně pěkně. No, a pak také platí, že v jednoduchosti je krása. A definitivně je hezčí, než obálka originálu, kterou tu nebudu dávat, jelikož je prostě taková nijaká.

čtvrtek 17. září 2015

První dny v Olomouci

První dny v Olomouci byly ve znamení úmorného chození téměř po celém městě, obrovského utrácení peněz (ok, to byl hlavně dnešní den :-D) a seznamování se s novým prostředím. S Olomoucí, s ubytováním na koleji, se spolubydlící z vedlejší pokoje (máme dvoupokojovou kolej/byt a mé dvě spolubydlící přijedou až zítra - díkybohu). 

Dneska jsem si pak také zašla na něco teplého do žaludku - Kulajdu a kuřecí rarášky s bramborem, na zítřek jsem se konečně objednala do Menzy, vyjde to výhodněji, než kdybych si měla pořád něco kupovat. Ale, možná budu pracovat v Bille, brigádně, pokud se mi ozvou. Nejspíš si ještě zajdu do jedné prodejny, kde jsem si všimla, že hledají brigádníky, tak kdyby náhodou Billa nevyšla... i když, z vedoucího jsem měla dojem, že mě bere, tak uvidíme.

úterý 15. září 2015

Pokoj vonící levandulí

Román o jedinečné síle knih, 
o lásce a magii francouzského jihu.

Originální název: Das Lavendelzimmer
Český název: Levandulový pokoj
Autorka: Nina George
Nakladatelství: Moba
Rok vydání v Česku: 2014
Počet stran: 320 s.


Ta obálka je definitivně dokonalá. Nejkrásnější ze všech. Vždyť hlavně kvůli ní jsem si tuhle knihu koupila, protože... kdo by odolal té Eiffelovce na obálce? Tomu povrchu knížky, který je tak příjemný na dotek? Navíc, kdybych měla porovnat tuhle obálku a obálku originálu, tahle je jednoznačně hezčí. Už jen kvůli té Eiffelovce. Inu, však víte, jak miluji Eiffelovku a Paříž, přestože jsem tam nikdy nebyla. (Ten citát z Papírových měst ke mně sedí víc, než bych si myslela.)

neděle 13. září 2015

Pět. Ale čeho vlastně?

Thanks for the hunt...

Originální název: Fünf
Český název: Pět
Série: Beatrice Kaspary (1.)
Autorka: Ursula Poznanski
Nakladatelství: Knižní klub
Rok vydání v Česku: 2015
Počet stran: 320 s.


Obálka na mne působí opravdu působivě. Vyjadřuje přesně to, o co v knize půjde - o geocaching. Máme tu souřadnice, ženskou hlavu pod mostem. Celé se mi to zdá asi nejpropracovanější ve srovnání s ostatními knihami Ursuly Poznanski. Navíc, kniha je v pevné vazbě a ne v paperbacku, takže další plusové body. Vlastně si teď nějak neuvědomuji, jestli jí budu dávat nějaké záporné...

sobota 12. září 2015

XVII. ročník festivalu Valašské Záření

Sedmnáctý ročník je již skoro za námi, a proto si dovolím o něm krátce na blogu poreferovat. Tento ročník pak měl také podtitul s názvem Jedeme dál! Vyfotila jsem pak také pár fotek, které přikládám k článku. Teda, není jich zrovna moc, ale bylo tam vážně hodně lidí a mně se nezdálo příliš vhodné je fotit.



středa 9. září 2015

Se Sukubou podruhé

Kvůli jejímu tělu
(nebo třeba jedinému polibku)
jsou muži ochotni zemřít...

Původní název: Succubus on Top
Český název: Sukuba
Podtitul: Na vrcholu
Autorka: Richelle Mead
Nakladatelství: Domino
Rok vydání: 2011
Počet stran: 285 s.

Opět máme na obálce hlavní hrdinku Georginu Kincaidovou, i když v jiném těle. Pokud se nepletu, mohlo by se jednat o tělo Tabithy vzhledem k tomu, že v tomto díle pomáhá kamarádovi Bastienovi napravit pošramocenou pověst tím, že chce sbalit nejméně dostupnou ženskou... Bastien je totiž mužská verze Sukuby.

úterý 8. září 2015

Nové věci z Knižního Vesmíru

Opět jsem udělala nákup v eshopu Knižního Vesmíru. No, a znovu jsem s ním naprosto spokojená a již plánuji další, tentokrát s dárky k Vánocům. Všimla jsem si nového přívěsku s TARDIS, a i když já nejsem až takový velký fanda Doctora Who (plánuji se na něho podívat od začátku, až do současné série, ale zatím není čas), brácha ho zbožňuje, takže pokud tam ten přívěsek ještě bude na skladě, beru ho. Mimo jiné jsou tam dva další druhy zápisníků, které si určitě jednou koupím, ale zrovna nyní asi ne... někdy jindy ale určitě ano.

středa 2. září 2015

Sada šesti formiček na nanuky

Sada šesti formiček na nanuky. Tak se jmenuje výrobek, který jsem dostala ke zrecenzování od stránky Postovnezdarma.cz. Původně to sice mělo být pro můj starý blog, ale vzhledem k tomu, že to došlo později a já je ještě nestihla pořádně otestovat, vychází tady. Upřímně tedy doufám, že to nikomu ze zmíněné stránky nevadí, no, a my se pojďme podívat na recenzi.


úterý 1. září 2015

Knihobit - srpnový balíček

Původně jsem vlastně neměla v plánu objednávat si i balíček za srpen (ne že by se mi nelíbil výběr, to ne!), bála jsem se, abych nezbankrotovala, no, a tak jsem zapracovala na hledání brigády přes internet a kupodivu to šlo. Takže jsem se odvážila koupit si předplatné na tři měsíce s tím, že pro zářijový a říjnový mi pravděpodobně bude muset jít mamka, jelikož já budu na koleji. Ale to nevadí, to se vyřeší. Předplatné je už zaplaceno, tak by to pro mamku nemusel být žádný problém.

Roční literární soutěž, 2. ročník - září

Tentokrát vyhlašuji nové téma již na blogspotu. Jak jsem již zmínila na svém blogu na Blog.cz, dnešním dnem se s konečnou platností stěhuji sem, takže od teď budou články přibývat jen zde. Také zářijové téma výjimečně přednastavuji, jelikož mám od prvního do jedenáctého září brigádu, tak jen abych na to nezapomněla.



pátek 28. srpna 2015

Se Sukubou poprvé

Může vypadat, jak se jí zlíbí.
Dostane každého muže, který se jí líbí.
A přesto není šťastná...

Původní název: Succubus Blues
Český název: Sukuba
Podtitul: Trápení
Autorka: Richelle Mead
Nakladatelství: Domino
Rok vydání: 2011
Počet stran: 312 s.

Na obálce máme Georginu Kincaidovou, hlavní hrdinku celé série, která je i vypravěčkou svého příběhu. O to je to osobnější. O to člověk víc tu knihu prožívá. Za Georginou ještě můžeme vidět jakési město - podle mého názoru je to Seattle, kde se kniha odehrává.

Dotkni se osudu

Když mladá léčitelka Saffron potká zvláštního muže, je z toho láska. 
Přímo andělská.

Původní název: Dotkni se osudu
Autorka: Martina Wolfová
Nakladateství: Metafora
Rok vydání: 2014
Počet stran: 247 s. 



Obálka se mi vážně líbí. I kvůli ní jsem se rozhodla, že bych si knihu mohla přečíst. A když jsem si přečetla anotaci, jen jsem se v tom utvrdila. Abych pravdu řekla, podle obálky bych netušila, že se jedná o českou spisovatelku, přijde mi taková... zahraniční. A bůhví proč jsem si nedokázala zapamatovat autorčino jméno a v jednom kuse jsem si říkala, že je to určitě Němka. No, to je jedno, já jsem blbá a to tu rozebírat nebudu.

Grace, kněžna monacká

 Pravdivý příběh o nejkouzelnějším páru moderní historie.

Původní název knihy: Grace of Monaco
Název knihy: Grace, kněžna monacká
Autor: Jeffrey Robinson
Nakladatelství: Metafora
Rok vydání: 2014
Počet stran: 344 s.



Obálka se mi zdá v pořádku. Je na ní přesně to, co je v názvu. Kněžna Grace. Také tam máme medailon (nebo bankovku?), na němž je podle mého názoru právě Grace s Rainerem, jinak by mi to nedávalo smysl. Obálka jednoduše působí tak, jak má působit obálka u tohoto typu knihy.