pátek 28. srpna 2015

Se Sukubou poprvé

Může vypadat, jak se jí zlíbí.
Dostane každého muže, který se jí líbí.
A přesto není šťastná...

Původní název: Succubus Blues
Český název: Sukuba
Podtitul: Trápení
Autorka: Richelle Mead
Nakladatelství: Domino
Rok vydání: 2011
Počet stran: 312 s.

Na obálce máme Georginu Kincaidovou, hlavní hrdinku celé série, která je i vypravěčkou svého příběhu. O to je to osobnější. O to člověk víc tu knihu prožívá. Za Georginou ještě můžeme vidět jakési město - podle mého názoru je to Seattle, kde se kniha odehrává.

Dotkni se osudu

Když mladá léčitelka Saffron potká zvláštního muže, je z toho láska. 
Přímo andělská.

Původní název: Dotkni se osudu
Autorka: Martina Wolfová
Nakladateství: Metafora
Rok vydání: 2014
Počet stran: 247 s. 



Obálka se mi vážně líbí. I kvůli ní jsem se rozhodla, že bych si knihu mohla přečíst. A když jsem si přečetla anotaci, jen jsem se v tom utvrdila. Abych pravdu řekla, podle obálky bych netušila, že se jedná o českou spisovatelku, přijde mi taková... zahraniční. A bůhví proč jsem si nedokázala zapamatovat autorčino jméno a v jednom kuse jsem si říkala, že je to určitě Němka. No, to je jedno, já jsem blbá a to tu rozebírat nebudu.

Grace, kněžna monacká

 Pravdivý příběh o nejkouzelnějším páru moderní historie.

Původní název knihy: Grace of Monaco
Název knihy: Grace, kněžna monacká
Autor: Jeffrey Robinson
Nakladatelství: Metafora
Rok vydání: 2014
Počet stran: 344 s.



Obálka se mi zdá v pořádku. Je na ní přesně to, co je v názvu. Kněžna Grace. Také tam máme medailon (nebo bankovku?), na němž je podle mého názoru právě Grace s Rainerem, jinak by mi to nedávalo smysl. Obálka jednoduše působí tak, jak má působit obálka u tohoto typu knihy.


úterý 25. srpna 2015

Roční literární soutěž, 2. ročník - srpen

A máme tu současný měsíc, přičemž hodnocení už zveřejním pouze sem - už jen proto, že se chci od září s konečnou platností přestěhovat na blogspot. Je to i kvůli tomu, že nově nastupuji do prvního ročníku na Univerzitu Palackého v Olomouci (dneska jsem byla na zápisu) a nechci se stresovat se dvěma blogy a tím, že bych se musela starat o oba. Když jsem teď obnovila blogspoťácký, nechci ho pozastavovat, no, a z Blog.cz chci stejně odejít, takže to už vyjde nastejno, jestli odejdu na začátku září nebo ke konci roku. Akorát bych Roční literární soutěž musela přesunovat dál. Nebo možná ne. Těžko říct. To je jedno, prostě se stěhuji na blogspot. Od září. Už je to definitivní.




Roční literární soutěž, 2. ročník - hodnocení za červenec

Teď si najednou připadám hloupě, že jsem dosud neodeslala ceny za červen a za červenec, ale já je odešlu, spolehněte se. Jenom jdu zítra na brigádu, takže se zítřkem nepočítejte (naštěstí jsem kupóny na slevu audioknihy a e-knihy odeslala výhecům mailem, tak mě nikdo nemůže nařknout, že jsem v balíčku poslala prošlé kódy), ale nějak v blízké budoucnosti určitě.


Roční literární soutěž, 2. ročník - červenec

Už jenom dva články, když nepočítám tento. Panečku, člověk by neřekl, že to zabere tolik času a že mě z toho málem klepne... ale abych jen nekecala nesmysly, tohle byl měsíc, ve kterém měli soutěžící možnost vyhrát knihu. Jaká to byla? No, to se dozvíte po rozkliknutí celého článku.



Roční literární soutěž, 2. ročník - hodnocení za červen

Hodnocení za červen. Pro tentokrát nejspíš bez zbytečných okecávaček a tak. Zkrátka jen popřeji, abyste si užili čtení. :-)






Roční literární soutěž, 2. ročník - červen

A hodnocení za červen. Ještě čtyři články vám tu naservíruji a už se budu věnovat něčemu jinému - kupříkladu recenzi na první a druhý díl Sukuby, o níž jsem se již zmiňovala. Pokud ale stihnu recenzi i na druhý díl, zveřejním ji až jindy, určitě ne dnes. U tohoto tématu jsem se však víceméně vykecávala ze své návštěvy Prahy, levných knih a nákupu třinácti knih.


Roční literární soutěž, 2. ročník - hodnocení za květen

Jak si můžete všimnout podle archivu Roční literární soutěže na mém blogu na Blog.cz, tohle hodnocení jsme zveřejnila později, než ta předchozí. Přesto to na tomhle blogu zveřejňuji pěkně postupně. :-)





Roční literární soutěž, 2. ročník - květen

No, a je tu téma na květen! Vážně už nevím, co bych měla dodat a upřímně absolutně netuším, co dalšího přidám ke zbývajícím dvěma měsícům.  Jo, neděste se, že níže v článku mluvím o hokeji - ono totiž v té době zrovna začalo mistrovství a my měli hrát se Švédy.




Roční literární soutěž, 2. ročník - hodnocení za duben

Nyní tu máme hodnocení za duben. Nechci to zbytečně okecávat, vážně nevím, kolik lidí ty úvody (a články zaměřené na Roční literární soutěž) čte, ale nechci tu jen tak beze všeho plácnout fotku a hotovo! Ještě jsem chtěla zmínit, že pravděpodobně dneska napíšu recenzi na první díl Sukuby. Záleží na tom, jak budu stíhat. Vzhledem k tomu, že jdu zítra na brigádu (jednodenní, ale alespoň něco málo si vydělám na předplatné Knihobita - nakonec jsem si ho objednala). Taky by mi v budoucnu měly přijít ty bavlněné tašky, které bych chtěla využít do soutěže. Tedy tak, že bych soutěžícím, kteří se většinu roku účastnili, na tu tašku napíšu adresu jejich blogu, možná i název... a tak, no.

Roční literární soutěž, 2. ročník - duben

Abych byla upřímná, potřebovala jsem si dát chvilku pauzu od stěhování Roční literární soutěže sem na blog. Není to nějak úmorné, to ne, ale vymýšlet ty úvody článku je náročnější. Každopádně, tentokrát máme téma na měsíc duben. Přiznávám, že tohle téma bylo horší, navíc když připomenu, že jsem k němu přidala i doplňující text... no, nepovedlo se. Ale možná lepší, než Kruhy v obilí, co myslíte? :-)


středa 19. srpna 2015

Čtení jako prostředek k jezdění MHD zdarma?

Na tenhle nápad jsem narazila na Facebooku, kde na stránku s článkem odkazovalo hned několik stránek. No, a to bych nebyla já, kdybych se k tomuto nevyjádřila, jelikož mi to přijde absolutně úžasné.

Ale zároveň mám obavy. Ne z toho, že čtenářů díky tomu přibude, to ne. Spíše z toho, že by si pak vytáhl knihu každý vyčůránek, který by do autobusu v Česku nastupoval, aby nemusel platit za cestu. Možná jsou to opravdu jen mé negativistické myšlenky.




Roční literární soutěž, 2. ročník - hodnocení za březen

Další hodnocení vašich povídek. Tentokrát za březen. Ráda bych k tomu řekla ještě něco víc, protože vážně nemám ráda krátké úvody - kor když je obrázek o něco větší -, ale holt s tím nedokážu nic dělat.





Roční literární soutěž, 2. ročník - březen

A ano, máme tu březen. Teď si tak zpětně říkám, že ten půlrok uběhl nějak rychle a už jsme u srpnu. Na druhou stranu, jsem za to ráda, protože... nedokážete si ani představit, jak strašně se těším do školy! Já vím, že jsem praštěná, ale příští týden v úterý jedu k zápisu do Olomouce, podepsat smlouvu na kolej a nejspíš i někam na pohovor ohledně brigády přes školní rok. Bude to hodně nabitý den.


Roční literární soutěž, 2. ročník - hodnocení za únor

Tady je hodnocení povídek od blogerů, kteří povídku za únor napsali a zveřejnili ji na blogu. Asi vám neušlo, že se vždycky snažím, abych působila mírně a přitom autorům dopřála kritiky, která tak moc pomáhá, co? :-) Já vím, že nejsem žádná spisovatelka, ale troufám si tvrdit, že už píšu dostatečně dlouho, aby u mě byla znát nějaká změna. No, snad ji vidí i někdo jiný a nejen já.


Roční literární soutěž, 2. ročník - únor

Říkala jsem si, že pokud se chci opravdu v září natrvalo přestěhovat z Blog.cz, bylo by ideální sem dát témata a hodnocení Roční literární soutěže, v níž samozřejmě hodlám pokračovat i tady. Kdyby ne, tak to zcela určitě nepřesunuji.

Samozřejmě ještě připomínám, že pokud někdo o této soutěži ještě neslyšel, může se zapojit kdykoli v průběhu. Navíc nikoho neomezuji v tom, aby pár měsíců klidně nemohl vypustit, když mu nebude téma sedět - což je klidně možné, když zjistíte, jaká témata zadávám. No, a každopádně budu ráda za podporu a sdílení této ikonky na vašem blogu. To by bylo na úvod asi vše, ale s největší pravděpodobností to budu zmiňovat i u dalších měsíců.

pondělí 10. srpna 2015

Všichni jsou to lidi!



Dneska jsem sledovala ČT24, no, v tu dobu tam zrovna dávali reportáž o uprchlících, kteří jsou vlastně ještě aktuálnější než doposud a mně toho člověka, kteréhož ukazovali, zabylo líto. Nejsem zato, abychom jim pomohli na našem území, ale něco by se mělo dělat s těmi, kdo je z jejich domoviny vyhazuje.

neděle 2. srpna 2015

Opičí vražda

Tahle povídka, lépe řečeno rychlopovídka, je důsledkem jedné facebookové konverzace o tom, jaký je administrátor Blog.cz blb, že kvůli němu v jednom kuse někdo odchází. A že za všechno (bez výjimek) může Standa. Bez debaty.

Předem upozorňuji, že nic z toho se nikdy nestalo a ani do budoucna nestane (pokud nezačnu ovládat opice :-D). Každopádně, je vážně jen pro zasmátí, neberte ji vážně, není výsledkem několika hodinového snažení, doopravdy je psána jen z legrace. A možná je (určitě!) trochu trapná, přesto si ji sem odvážím dát. Nejspíš by se hodilo varování, že v jejím průběhu vás může postihnout smrt smíchy. Dovolte mi tedy, abych vás k tomu vrcholu trapnosti pozvala. Impulzem k jejím vzniku jí byly nedávné události - vyhození z AK na blog.cz a útěk opicí z olomoucké ZOO.

sobota 1. srpna 2015

Knihobit - červencový balíček

Tento článek patří k těm, co jsem zveřejnila na svém blogu na Blog.cz, a protože bych se ráda přestěhovala na blogspot, v průběhu srpna tu budu přidávat určité články, ve kterých bych ráda na blogspotu pokračovala. Kupříkladu i Roční literární soutěž.